تاپ 1 سئو

اطلاعات کاربردی

تاپ 1 سئو

اطلاعات کاربردی

آفت دهان یا زبان خطرناک است؟ 10 علت و درمان آفت را بشناسید کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر طبرسی

قطر آن‌ها ۵ میلی‌متر یا بزرگ‌تر است و به‌صورت منفرد یا جفت تشکیل می‌شود. آن‌ها می‌توانند دردناک باشند، به‌ویژه هنگام خوردن یا نوشیدن. اندازه آن‌ها کوچک است و معمولاً کمتر از ۵ میلی‌متر قطر دارند. این آفت‌ها به‌صورت یک زخم منفرد یا خوشه‌ای تشکیل می‌شوند و درد زیادی ایجاد نمی‌کنند. قطره میرتکس محصول شرکت باریج می باشد که دارویی ایرانی و بسیار با کیفیت است.

داروهای تجویزی:

در صورتی که زخم‌های آفت حالتی غیرمعمول و عود کننده دارند و یا با روش‌های درمان خانگی موفق به بهبود و درمان مشکل نمی‌شوید، باید از یک متخصص کمک بگیرید. اگر کودک شما به زخم کانکر مبتلا شود و نتواند به درستی غذا بخورد، بهتر است حتماً با پزشک برای درمان این مشکل مشورت کنید. افرادی که بیشتر از 2 تا 3 بار در سال به آفت مبتلا می‌شوند، باید از یک پزشک برای درمان کمک بگیرند. استفاده از تنباکوی جویدنی و همچنین سدیم لوریل سولفات موجود در خمیردندان از دیگر عواملی هستند که موجب ایجاد آفت دهانی می‌شوند. علت آفت هنوز به‌طور قطع مشخص نیست، اما قرار گرفتن در برخی شرایط و همچنین بروز مشکلاتی خاص می‌تواند ریسک ابتلا به آفت دهن را افزایش دهد. آفت‌های دهانی زخم‌های کوچک، گرد یا بیضی‌شکل با مرکز سفید یا زرد و لبه‌های قرمز هستند که معمولا روی مخاط دهان ظاهر می‌شوند.

غذاهای اسیدی، بسیار تند، بسیار ترش و شور می توانند باعث به وجود آمدن آفت بر روی زبان و گلو شوند. غذاهای داغ می توانند غشای داخلی حفره دهان را حساس کرده و باعث آفت شوند. قرص های هیدروکورتیزون باکال درد زخم ها و آفت دهان را برطرف کرده و بهبودی را تسریع می کند. همچنین می توانید قرص های هیدروکورتیزون باکال را از داروخانه ها خریداری کنید.

این زخم‌ها در افراد آلوده به اچ‌آی‌وی، بیشتر از افراد دارای ایمنی مناسب، بروز می‌کنند. برای زخم‌های طولانی‌ و دردناک‌تر، باید به دکتر بیولوژی دهان مراجعه کنید. اگرچه استرس به‌صورت مستقیم باعث ایجاد آفت نمی‌شود، امّا شانس ابتلا به آن را افزایش می‌دهد و می‌تواند بر روند بهبودی آن‌ها تأثیر بگذارد.

آفت های دهانی بسیار دردناک می باشند به گونه ای که خوردن، آشامیدن و حرف زدن را برای فرد مشکل ساز می کند. راه های مختلفی برای درمان آفت دهان وجود دارد و در افرادی که در خانواده آنها سابقه آفت های دهانی وجود دارد بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به این بیماری هستند. آفت های دهانی به هیچ عنوان مسری نمی باشد و در عرض یک تا دو هفته خودبخود درمان و از بین می رود. در صورتی که آفت دهان بسیار بزرگ و دردناک باشد و مدت زمان زیادی از به وجود آمدن آن طول بکشد و درمان نشوند، حتما باید نزد یک دندانپزشک بروید. آفت دهان یک مشکل رایج است که در بیشتر مواقع مشکل جدی برای فرد ایجاد نمی‌کند. درد و سوزش آفت دهن تا چند روز اول طبیعی است و معمولاً بعد از 10 تا نهایتان 14 روز کاملاً بهبود پیدا می‌کند.

Contact Us
دکتر بنیانیان
Email: info@drbonyanian.com
Phone: +982188539720
PCJ9+CHM District 6, Tehran, Tehran Province, Iran
Tehran, Iran, iran

علل تحلیل لثه چیست؟ (+ مهم ترین روش های درمان عقب رفتن لثه ها)

آفت های شدید دارای علائم دیگری مانند تب، علامت های استوماتیت آفتی عود کننده و تنبلی جسمی می باشد.یکی از راه های تشخیص آفت های دهان، آزمایش خون برای تعیین تعداد سلول های خونی می باشد. همچنین مقدار ویتامین ب۱۲، آهن و اسید فولیک در تشخیص این بیماری به ما کمک می نماید. زنان بیشتر از مردان به آفت زبان و دهان مبتلا می شوند و عمدتا این عارضه در کودکی و کهنسالی شایع تر می باشد. کرم‌ها، ژل‌ها و مایعات حاوی مواد موثر در درمان آفت دهان، در صورت استفاده بر روی زخم‌ها به محض ظاهر شدن، درد را کاهش داده و بهبودی را تسریع می‌کنند.

    {
  • قطره آفت دهان میرتکس را روی یک تکه کوچک کتان بریزید و بر روی آفت بمالید.
  • |}
  • آلرژی به بعضی مواد غذایی نیز می تواند عاملی برای آفت دهانی باشد.
  • هنگام جویدن غذا استرس نداشته باشید و به آرامی غذا و خوراکی را میل کنید.
  • عارضه های پوستی زگیل دهانی HPV اغلب باعث خارش می شوند اما زخم آفت با درد و سوزش همراه است.
  • {
  • بری درمان زخم کانکر می‌توانید روزی چند بار دهان خود را با ژل آلوئه ورا بشویید.
  • |}{
  • رب انار نه تنها یک چاشنی ترش و خوشمزه جهت تهیه و تدارک غذاهای ایرانی به شمار می‌آید، بلکه یک داروی طبیعی برای درمان بسیاری از مشکلات جسمی از جمله آفت دهان محسوب می‌شود.
  • |}

مریم گلی گیاهی است که ویروس و باکتری‌ها را می‌کشد و التهاب را کم می‌کند. دو قاشق چای‌خوری مریم‌گلیِ خشک را در یک فنجان آب‌جوش خیس کنید و بگذارید سرد شود. از این محلول می‌توانید به‌عنوان دهانشویه ۲ تا ۳ بار در روز استفاده کنید. سرکه سیب و آب گرم را با هم مخلوط کنید و از آن به‌عنوان یک دهانشویه‌ روزانه برای ناپدید‌شدن آفت دهان بهره‌مند شوید.

مطالب مجله سلامتی پذیرش۲۴ تحت نظارت پزشکان تایید شده ویراستاری می‌شوند لیکن در نظر داشته باشید جایگزین پیشنهاد تخصصی پزشک معالج نمی‌باشد. از اینرو پیشنهاد می‌کنیم جهت تشخیص و درمان کامل بیماری به پزشک مراجعه کرده یا از ایشان مشاوره پزشکی آنلاین دریافت فرمایید. برخی داروها نیز با ایجاد زخم مرتبط هستند، بااین‌حال ممکن است همیشه باعث ایجاد انواع آفت نشوند. همچنین زخم‌های دهان می‌توانند با تأثیر بر نحوه خوردن و نوشیدن، باعث ایجاد استرس شود. علت زخم‌های دهانی مشخص نیست و آفت دهان درمان خاصی ندارد، امّا گزینه‌های مختلف برای برطرف کردن بیماری، در دسترس است. ژل آفت دهان اگر به درستی و طبق تجویز پزشک استفاده شود هیچ گونه عوارضی نخواهد داشت.

گالری فیلم دندانپزشکی

اگرچه استرس به ‌صورت مستقیم باعث ایجاد آفت نمی ‌شود، اما شانس ابتلا به آن را افزایش می‌ دهد و می‌ تواند بر روند بهبودی آن‌ ها تأثیر بگذارد. همچنین زخم ‌های دهان می‌ توانند با تأثیر بر نحوه خوردن و نوشیدن، باعث ایجاد استرس شوند. زخم های آنتی حالت عود کننده دارند یعنی اینکه بیمار در یکسال ممکن است چندین بار دچار زخم های آفتی دهان شود.

کافی است یک کپسول ویتامین E  را باز کنید و مواد موجود در آن را روی آفت بریزید. پوششی که این مواد روی زخم ایجاد می‌کند، باعث جلوگیری از عفونت و کاهش دوره درمان آفت دهان می‌شود. یکی از دلایل ایجاد آفت دهان وراثت است، پس اگر کسی از نزدیکان شما مبتلا به افت دهان شده است امکانت مبتلا شدن شما نیز وجود دارد. یکی از علت های آفت دهان کمبود ویتامین ها هستند ویتامین های همچون B-3(نیاسین) B-9,(اسید فولیک)و… احتمال بروز بماری را بیشتر میکند.

اما علائم آن را می‌توان با کمک ژل‌ها، کرم‌ها یا دهان‌شویه‌هایی که حاوی داروهای مسکن یا ضد التهاب هستند، تسکین داد. از نظر آماری زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به آفت دهان قرار دارند. این مشکل در افرادی بین 10 تا 40 ساله رایج‌تر است و ممکن است در هر فرد با هر جنسیت و سنی نیز اتفاق بیفتد و معمولا بعد از سن بلوغ شایع‌تر است. تقریبا حدود 20 تا 30 درصد افراد به‌طور مکرر و به دلایل مختلفی به آفت مبتلا می‌شوند و سایر افراد نهایتاً سالی 1 تا 2 بار این مشکل را تجربه می‌کنند.

آفت دهانی در‌ واقع زخمی سطحی و کوچک و خوش‌خیم است که معمولا در بافت نرم داخل دهان یا لب‌ها، زیر زبان و روی غشای لثه‌ ایجاد می‌شود. اندازه‌ این زخم اغلب از یک سانتی‌متر بیشتر نیست و معمولا هم زخمی گرد یا بیضی‌شکل، سفید یا زرد‌رنگ است که دورتادور آن قرمز شده. ممکن است مدت کوتاهی پیش از آنکه دچار آفت دهانی شوید، محیط دهانتان دچار سوزش یا خارش شود. این نوع زخم ممکن است بسیار دردناک باشد یا بسوزد، به‌ویژه هنگام غذاخوردن یا صحبت‌کردن. حدود 20 تا 30 درصد افراد به‌طور مکرر و به دلایل مختلف به آفت مبتلا می‌شوند و سایر افراد نهایتاً سالی 1 تا 2 بار این مشکل را تجربه می‌کنند. بیشتر در دوران نوزادی و کهنسالی رخ می دهد که دلیل آن ضعیف بودن سیستم دفاعی بدن است.

زخم هرپتی فرم توسط ویروس هرپس سیمپلکس (Herpes simplex virus) ایجاد نمی‌شود. بعضی داروها مثل داروهای جایگزین نیکوتین که برای ترک سیگار استفاده می شود یا ضد التهاب های غیر استروییدی مثل ایبوپرفن نیز می توانند منجر به آفت شوند. محققان دریافته ‌اند که ضایعات مخاطی دهان در بیماران کبدی بسیار شایع ‌تر است.

زمان بهبودی آفت دهانی کوچک حدود 10 روز و زمان بهبودی آفت دهانی بزرگ حدود ۴ هفته طول می ‌باشد. این زخم ‌ها در افراد آلوده به اچ‌ آی ‌وی، بیشتر از افراد دارای ایمنی مناسب، بروز می ‌کنند. برای زخم‌ های طولانی‌ و دردناک ‌تر، باید به دکتر بیولوژی دهان مراجعه کنید. برخی دارو ها نیز با ایجاد آفت دهان مرتبط هستند، با این‌ حال ممکن است همیشه باعث ایجاد انواع آفت نشوند.

اما اگر متوجه شویم که چه عواملی باعث بروز آفت می شوند، می توانیم به راحتی از بروز و شکل گیری آن ها پیشگیری کنیم. در چندین مطالعه ذکر شده است که در صورت کمبود اسیدفولیک، روی یا آهن در بدن انسان، زخم آفت دهان یا ایجاد می شوند یا بیشتر تحریک می شوند. اما بیش از ایجاد آنها، کمبود کلسیم می تواند وضعیت‌ شان را بدتر کند. آفت دهان به زخم های کوچکی گفته می شود که در داخل دهان شکل می گیرند.

آفت اصولا بعد از یک الی دو هفته خود به خود بهبود می یابد ولی برای این که زمان این بیماری کاهش یابد می توان با روش های خانگی آن را زودتر درمان نمود. با ضعیف شدن سیستم ایمنی، دهان و دندان‌ها که جز آسیب‌پذیر‌ترین قسمت‌ها هستند، زخم می‌شوند. معمولاً 1 تا 2 روز قبلم از ظاهر شدن زخم‌ها فرد متوجه احساس سوزش و سوزن شدن در آن ناحیه شود. 3 تا 4 روز اول فرد بیش‌ترین درد و سوزش را احساس می‌کند و بعد از آن علائم کاهش پیدا می‌کند.

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به متخصص ارتودنسی، دکتر علیرضا خدیوی می باشد. قبل از استفاده از هر دارویی، بهتر است با پزشک یا داروساز مشورت کنید تا بهترین گزینه برای شرایط خاص شما انتخاب شود. محققان دریافته‌اند که ضایعات مخاطی دهان در بیماران کبدی بسیار شایع‌تر است. حدوداً از هر ۵ نفر، یک نفر با این مشکل مواجه است و معمولاً بین سنین ۱۰ تا ۱۵ سالگی ظاهر می‌شود. برخی از افراد ممکن است قبل از ظاهر شدن زخم، احساس سوزش یا سوزن سوزن شدن را تجربه کنند. احتمال بروز این ضایعات در سنین ۱۰-۴۰ سالگی شایع تر است و با افزایش سن، شدت بیماری کاهش می یابد یا به طور کامل برطرف می شود.

دلایل ایجاد آفت های دهان می تواند بر اثر مشکلاتی جزیی و یا حاد باشد. انواع گوناگونی از آفت دهان وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد و همچنین  اطلاعاتی در مورد مهمترین دلایلی که سبب بروز آفت های دهان می شود تمرکز خواهیم کرد. در موارد شدید، پزشک ممکن است یک داروی موضعی یا خوراکی قوی‌تر را برای کاهش التهاب و بهبودی تجویز کند.

جهت غلبه بر این مشکل می‌توان از روش‌های خانگی و دارویی بهره برد. در ادامه، راجع به آفت دهان کودکان و سپس در رابطه با روش‌های نام‌برده جهت درمان آفت دهان صحبت خواهیم کرد. جوش شیرین می‌تواند pH دهان را متعادل کرده و به کاهش درد کمک کند؛ به همین خاطر به عنوان درمان خانگی آفت دهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین را با مقداری آب مخلوط کنید تا خمیری به دست آید و آن را روی زخم‌ها بمالید.

در نظر داشته باشید که مراجعه به یک دندانپزشک یا متخصص بیماری های دهان در اولویت اول قرار دارد. ممکن است استفاده از یک محلول دهانشویه آنتی باکتریال به بهبود روند درمان آفت لثه نیز کمک کند. علائمی مانند زخم دایره ای، سفید یا زرد با دور قرمز و یا زخم های همراه با درد داخل گونه ها، روی زبان و یا نزدیک به گلو از نشانه های آفت دهان می باشند.

پوسیدگی دندان + علل، علائم، پیشگیری و درمان

این زخم‌ های دایره ‌ای یا بیضی ‌شکل یکی ‌دو روز پیش از اینکه ایجاد شوند، احساس سوزن‎ سوزن شدن یا سوزش ریزی را در محل ایجاد می‌ کنند. روش‌های خانگی هم برای درمان آفت دهان و به خصوص برای کاهش درد در بازه زمانی درمان که حدودا بین 1 تا 2 هفته است وجود دارد. در این مقاله قصد داریم ضمن بررسی دلایل بروز این بافت دردناک، درباره درمان سریع آفت دهان و روش‌های جلوگیری از آن صحبت کنیم؛ با ما همراه باشید. اگر آفت دهان به صورت مداوم یا شدید دارید، شستشوی دارویی ممکن است بهترین درمان باشد. دهانشویه‌های حاوی دگزامتازون برای آفت‌های مکرر دهان عالی هستند. دگزامتازون یک داروی کورتیزون مانند است که برای تسکین نواحی ملتهب استفاده می‌شود.

این کار بدون آسیب رساندن به بافت‌ های سالم انجام شده و معمولاً حدود 15 دقیقه به طول می‌ انجامد. بهبودی پس از درمان لیزرتراپی معمولاً سریع حاصل می ‌شود و بیماران بلا فاصله بعد از اتمام درمان، احساس بهتری دارند. اما در واقع این روش درمانی کاملاً بدون درد بوده و اصلا چیز پیچیده ای نیست. این کار با یک لیزر بافت نرم که دقت بالایی دارد انجام می‌ شود.

مصرف مکمل زینک

در بسیاری از افراد آفت های راجعه به صورت خود به خودی و بعد از چند سال از بین می رود. اما زمانی که آفت دهانی عارض می شود، تنها راه برای مقابله با آفت دهان درمان های علامتی است. رب انار دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است؛ به همین خاطر می‌توانید از رب انار به عنوان یک معجون برای شستشوی دهان استفاده کنید یا آن را مستقیماً روی زخم‌ها بمالید. آفتوز پیچیده به شرایطی گفته می‌شود که آفت‌های ثابت دهان یا زخم‌های مکرر دهان و ناحیه تناسلی، بدون داشتن سندرم بهجت به وجود می‌آید. حتماً زمانی که به آفتوز پیچیده مشکوک شدید، تحت‌نظر پزشک قرار بگیرید.

فراموش نکنید که آب نمک بلافاصله باعث درمان نمی شود و به مرور زمان آن را از بین می برد. آیا می‌دانید علت آفت دهان چیست و چه راه‌هایی برای درمان آفت دهان وجود دارد؟ آفت دهانی عارضه‌ای است که هر فردی در هر سنی ممکن است به آن دچار شود و بسیار آزاردهنده است. اگر می‌خواهید با روش‌های درمان افت دهان آشنا شوید، تا پایان این مقاله همراه ما بمانید. آب نمک یکی از ساده‌ترین و مؤثرترین روش‌های درمان آفت دهان است. آب نمک زخم آفت را ضدعفونی می‌کند و به بهبود سریع‌تر آن کمک زیادی می‌کند. توجه داشته باشید که استفاده از آب نمک می‌تواند موجب سوزش زخم شود.

آفت های بزرگ یا همان ماژور هر بار یک عدد بزرگ و عمقی با لبه های نامنظم در دهان فرد پدیدار می شود و مدت زمان از بین رفتن آن به شش هفته می رسد. هر گاه درمان آفت دهانی به مدت زمان بیشتر از یک تا دو هفته به طول انجامد نیاز به معاینه توسط دندانپزشک می باشد. دانشمندان معتقدند لسیین که نوعی اسید‌آمینه است، برای درمان آفت دهان لازم است. یعنی اگر روزانه ۳ بار و هربار ۵۰۰ میلی‌گرم لسیین مصرف کنید، دردتان بهبود می‌یابد و صد البته مصرف این ماده باید با تجویز پزشک باشد. از سوی دیگر ویتامین C هم یکی از آن مکمل‌هایی است که ممکن است برای ترمیم غشای مخاطی دهان مفید باشد.

ضایعات آفت دهان مسری نیستند و معمولاً طی یک تا دو هفته خود به خود بهبود می یابند. متخصصین طب سنتی در مورد علت و درمان آفت دهان نظر های نسبتا متفاوتی دارند. متخصصین طب سنتی باور دارند که مشکلات کبد، مشکلات گوارشی، استرس، کمبود روی و اسید فولیک و کمبود زینک می توانند عامل آفت دهان باشند. همچنین عواملی مانند استرس، کمبود ویتامین ب 12 و مشکلات خودایمنی نیز می توانند عامل وقوع آفت باشند. شناسایی دلیل به وجود آمدن آفت می تواند قدم بزرگی در نحوه درمان آفت دهان باشد.

آفت دهان زخم‌های کوچک و دردناکی هستند که در قسمت داخلی دهان از جمله لب‌ها، گونه‌ها و زبان ظاهر می‌شوند. اندازه آنها می تواند از چند میلی متر تا چند سانتی متر باشد و معمولاً به رنگ سفید یا زرد با حاشیه قرمز هستند. آنها مسری نیستند و معمولاً طی یک تا دو هفته خود به خود برطرف می شوند، اما ممکن است عود کنند و برخی افراد چندین بار در سال آن را تجربه می کنند. اما پرتوهای منسجم لیز مستقیماً به داخل و عمق آفت تابانده شده و با ایجاد تحریکات بیولوژیکی به تسکین درد، سوزش و سایر علائم آفت کمک می ‌کنند.

علت به وجود آمدن آفت دهان چیست؟

پراکسید هیدروژن یک ماده ضد عفونی کننده است که با از بین بردن باکتری‌ها در حین بهبودی دهان، به بهبود آفت دهان کمک می‌کند. پراکسید و آب را به مقدار مساوی مخلوط کرده و با یک پد پنبه‌ای روی زخم‌ها بمالید. به دنبال پراکسید هیدروژن با غلظت ۳ درصد باشید و آن را قورت ندهید.

۲. آفت دهانی بزرگ

درمان آفت اعم از درمان آفت زبان، درمان آفت زیر زبان، درمان آفت لب یا آفت گونه شامل درمان های سمپتوماتیک (علامتی) است. به این معنا که برای درمان آفت در کودکان و بزرگسالان هنگامی که اتفاق افتاده فقط می توان کارهایی کرد که در طول دورانی که آفت در دهان حضور دارد، فرد درد کمتری را تجربه کند. به عبارت دیگر انواع روش درمان آفت دهان و همچنین درمان گیاهی آفت دهان به کاهش درد در دوران حضور آفت کمک کرده ولی تعداد دفعات آفت را کاهش نمی دهد. به طور کلی افرادی که آفت های راجعه دهان را تجربه می کنند (مدام آفت می زنند)، ابتدا باید علت یابی کنند و به درمان آفت دهان بپردازند.

طول درمان آفت دهانی بین دو هفته است ولی شما می توانید با روش های درمانی خاص مانند استفاده از شست و شوی دهانی نظم مدت زمان آن را کاهش دهید. اولین و ساده ترین درمان خانگی آفت دهان، استفاده از آب نمک است. نمک خواص ضد التهابی دارد و می تواند به کاهش باکتری های دهان نیز کمک کند. برای درمان افت دهان با نمک کافیست که مقداری نمک را درون یک لیوان آب ولرم ریخته و حل کنید.

درمان آفت دهان در خانه

در بسیاری از افراد ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن در زمان بیماری و یا ابتلا به برخی از بیماری‌های سرکوب‌کننده سیستم امینی مثل HIV نیز می‌تواند منجر به ایجاد زخم کانکر در دهان شود. همان‌طور که آفت دهان برای بزرگسالان یک چالش به نظر می‌رسد، برای کودکان نیز همین‌گونه است و آن‌ها را بهانه گیر و عصبی می‌کند. پشت لب، داخل دهان، روی زبان و گونه، از جمله نقاطی هستند که آفت دهان رخ می‌دهد. به محض ظهور این مشکل در نقاط نام‌برده می‌بایست نسبت به درمان سریع آفت دهان کودکان اقدام کرد، وگرنه مشکل بزرگ‌تر شده و عواقب سنگین‌تری به بار می‌آید. اختلالات خود التهابی مانند اختلالات خودایمنی، در اثر حمله بیش از حد سیستم ایمنی به بافت‌های بدن ایجاد می‌شوند. یکی از علائم متمایز سندرم بهجت، وجود زخم‌های آفتی در حفره دهان و همچنین زخم در سایر قسمت‌های بدن، از جمله اندام تناسلی و التهاب بخشی از چشم است.

ابتدا باید به این نکته دقت کنیم که چه مواد غذایی التهاب را بیشتر می کند، باید از خوردن غذاهای سفت و خشک که ممکن است باعث بریدگی و بیشتر شدن التهاب میشود جلوگیری کنید. دوم اینکه غذاهای که تند و یا اسیدی هستند را کنار بگذارید.در ادامه به معرفی مواد غذایی که باید مصرف کنید، خواهیم پرداخت. به دایره های کوچک و سفیدی که در داخل دهان و بر روی زبان به وجود می آید، آفت دهان می گویند.

رب انار نه تنها یک چاشنی ترش و خوشمزه جهت تهیه و تدارک غذاهای ایرانی به شمار می‌آید، بلکه یک داروی طبیعی برای درمان بسیاری از مشکلات جسمی از جمله آفت دهان محسوب می‌شود. بنابراین برای درمان آفت دهان می‌توانید از رب انار کمک بگیرید که با برخورداری از خاصیت ضد‌باکتریایی و ضد‌التهابی، درد ناشی از آفت را تسکین بخشیده و همچنین قرمزی حاصل از زخم را از بین می‌برد. گاهی اوقات کمبود روی در بدن فرد باعث ایجاد آفت زبان می‌شود.

در بیشتر موارد، زخم‌های آفتی، عود می‌کنند، این وضعیت به‌عنوان استوماتیت آفتی (RAS) شناخته می‌شود. قطره نیستاتین بیشترین استفاده را برای درمان آفت هایی دارد که دلیل آن ها عفونت قارچی می باشد. اگر دستگاه ارتودنسی در دهان شما قرار دارد می توانید از متخصص ارتودنسی خود بخواهید تا برای جلوگیری از بروز آفت دهان قسمت های تیز براکت ارتودنسی را با وکس بپوشاند.

استرس و عوامل عاطفی مدت‌هاست که با مسائل مختلف سلامتی مرتبط بوده‌اند و آفت‌ دهان نیز از این قاعده مستثنی نیست. استرس روانی، اضطراب و اختلالات عاطفی می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند و بدن را مستعد ابتلا به انواع آفت می کند. قطره‌های مختلفی برای درمان زخم‌های دهانی وجود دارد که یکی از این قطره‌ها، میرتکس نام دارد. شما می‌توانید این دارو را با تجویز پزشک، در تمام داروخانه‌های ایران تهیه کنید. میرتکس را با پنبه به مدت نیم ساعت روی زخم دهانی قرار می‌دهند. روش‌های مختلفی برای درمان سریع آفت دهان وجود دارد که از بین آن‌ها، می‌توان به دارو یا قرص آفت دهان اشاره کرد.

{

علائم زگیل دهانی و درمان خانگی و دارویی زگیل دهانی

|}

عسل این ماده طبیعی و با‌ارزش که حاوی عناصر و ترکیبات مغذی می‌باشد، آبی است بر آتش بسیاری از مشکلات جسمانی. این محصول دارای خواص ضد‌باکتریایی و ضد‌التهابی است و ضمن پیشگیری از ظهور عفونت‌های ثانویه، به کاهش اندازه زخم کمک می‌کند. هم‌چنین این ماده معجزه‌گر سبب کاهش درد و التهاب نیز می‌شود. آفت دهان به زخم‌های کوچک گرد یا بیضی شکلی گفته می‌شود که با مرکز سفید یا زرد و حاشیه قرمز در اطراف لثه، قسمت داخل گونه‌ها و زبان ایجاد می‌شود. ابتلا به آفت موجب می‌شود تا فرد در خوردن و نوشیدن دچار مشکل شود.

در اکثر مواقع آفت‌ها کوچک و حدود 6 میلی‌متر هستند، اما برخی اوقات ممکن است بزرگ‌تر و عمیق‌تر باشند. یکی از سبزیجات معطر و پر‌طرفدار که تاثیر آن در رابطه با درمان آفت دهان به اثبات رسیده، ریحان می‌باشد که خواص ضد‌عفونی کنندگی قوی‌ای دارد. هم‌چنین ریحان با برخورداری از خاصیت ضد‌میکروبی، به زخم و آفت دهان خاتمه بخشیده و از ظهور دوباره آن جلوگیری می‌نماید.

مکانیسم های دقیق این ارتباط هنوز به طور کامل شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که عدم تعادل هورمونی در این رابطه نقش دارد. به گفته محققان، هرچه بیماری کبدی شدیدتر باشد، احتمال پوسیدگی و ازدست‌دادن دندان‌های فرد نیز بیشتر می‌شود. درد آن بسته به محل قرارگیری زخم‌ها، هنگام خوردن، نوشیدن و صحبت‌کردن، ناراحت‌کننده است.

۴- دهانشویه های بنزید آمین تنها ضد التهاب های موضعی هستند و به عنوان یک راه برای درمان آفت به جز کاهش دردی گذرا تاثیر شگرفی ندارند. اگر سوالات بیشتری در مورد درمان سریع آفت دهان دارید، حتما برای ما کامنت بگذارید، متخصصین ما در مطب دکتر خدیوی در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود. دهان شویه‌ها، کورتیکواستروئیدها، بنزوکائین، آنتی هیستامین، پمادهای تسکین دهنده و مکمل‌های ویتامینی داروهای خوبی برای درمان آفت دهان هستند.

{

از کرم‌ها و ژل‌های موضعی برای درمان آفت استفاده کنید

|}

حتماً زمانی که به آفتوز پیچیده مشکوک شدید، تحت ‌نظر پزشک قرار بگیرید. به طوری که زخم ها جذب می شوند و دوباره در عرض چند هفته یا چند ماه عود می کنند. خوب است بدانید که در موارد شدید، آفت دهان می ‌تواند منجر به تورم غدد لنفاوی، تب و خستگی فیزیکی یا بی‌ حالی شود. با این‌ حال، تمامی موارد گفته شده بسیار نادر هستند؛ بنابراین بعید است که اولین علامت آفت، تورم غدد لنفاوی باشد. مکیدن یخ به هنگام سوزش و التهاب موجود در دهان باعث تسکین درد می شود همچنین باعث می گردد که به دلیل سرمای یخ جریان خون در آن منطقه کاهش یابد و التهاب و قرمزی آن ناحیه کاهش می گردد. گاهی اوقات اگر آفت شما شدید باشد دندانپزشک برای شما آنتی بیوتیک هایی مانند استرپتومایسین ، جنتامایسین و داکسی سایکلین تجویز می کند.

این فرم آفت در سنین بالاتر اتفاق می افتد و در خانم ها شایع تر است. آفت های تبخالی، دردناک با فواصل عود کم و تقریبا به طور مداوم وجود دارند. این فرم با ایجاد تاول های ریز شروع می شود که سریعا به زخم های کوچک (۲ میلی متری) تبدیل خواهند شد.

با این حال لازم است تا با عوارض آن یعنی افت دهان نیز روبرو شد. از آنجایی که آفت دهان یک نوع زخم است، آلوئه‌ورا در اینجا نیز کمک می‌کند. برای تسکین درد، سعی کنید چند بار در روز دهان خود را با آب آلوئه‌ورا شستشو دهید.

این ژل ها باید بر روی آفت ها مالیده شوند و حداقل تا نیم ساعت بمانند. آموکسی سیلین یکی از رایج ترین آنتی بیوتیک هایی می باشد که برای درمان آفت توسط پزشکان تجویز می شود. این آنتی بیوتیک خاصیت ضد التهابی و ضد میکروبی دارد و می تواند به خوبی آفت های دهان را در کمترین زمان ممکن رفع کند. آنتی بیوتیک ها به صورت قرص، قطره، پماد و آمپول موجود می باشند. آنتی بیوتیک ها به خوبی می توانند روند درمان آفت را سریع کرده و آن را بهبود بخشند. عصاره انار برای درمان آفت دهان یکی از پرطرفدار ترین درمان های طب سنتی می باشد.

فراموش نکنید که تجویز این داروها را به دندانپزشک بسپارید و خودسرانه دارو مصرف نکنید. در پاسخ به این سوال که برای آفت دهان چی خوبه، باید گفت ویتامین E برای درمان توصیه می‌شود. برای مصرف ویتامین E، باید یک کپسول را باز کنید و مایع درون آن را روی محل آفت بریزید. این گزینه‌ها برای درمان افت دهان عالی هستند، اما معمولا به نسخه احتیاج دارند و باید طبق دستور متخصص از آنها استفاده کرد.

باتوجه‌به این که ممکن است این بیماری باعث اختلال در زندگی شما شود، پیشنهاد می‌کنیم در اولین فرصت، از طریق ویزیت آنلاین دندانپزشکی با دکتر آفت دهان تماس بگیرید. آفت دهان به طور عادی واگیردار نیست و با بوسیدن و استفاده از لیوان مشترک منتقل نمی شود. انتقال ویروس هایی مثل اچ پی وی با تماس پوستی امکان پذیر است. به خصوص اگر پوست بیمار از قبل آسیب دیده و یا زخم دار باشد و سیستم ایمنی بدن بیمار ضعیف باشد.

از دلایل آفت زدن دهان به صورت مکرر می توان به عفونت حفره دهان اشاره کرد. ویروس ها و میکروب ها هر کدام می توانند باعث بروز آفت در دهان و پخش شدن آن در سر تا سر دهان شوند. برای مثال برخی بیماران لکوپلاکیا یا زخم های سفید داخل دهان را با آفت دهان اشتباه می گیرند. برای تشخیص افتراقی این بیماری ها حتما به یک متخصص مراجعه کنید. استرس عاطفی یا جسمی می‌تواند سیستم ایمنی را تضعیف کند و آن را مستعد ابتلا به زخم‌های آفتی کند.

وارد شدن هر نوع صدمه ای به دهان می تواند باعث بروز آفت شود. جالب تر آنکه حتی اگر ضربه جزئی باشد باز هم ممکن است چنین زخمی ایجاد شود. افت دهان هرپتی (herpetiform canker sore) نادر است، و بیشتر بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بهتر است برای مشاهده نتیجه بهتر، در تمام طول روز، آفت را با این روغن بپوشانید. در نظر داشته باشید که خنکی و نرمی ماست در کاهش درد و التهاب بی تاثیر نیست. داروهای استروئیدی مانند تریامسینولون استوناید یا فلوسینونید التهاب زخم‌های کانکر را به شدت کاهش می‌دهند.

بعضی سندرم های خاص مثل سندرم بهجت، بیماری سلیاک، بیماری کرون و یا عفونت HIV نیز می توانند زخم های دهانی شبیه آفت را منجر شوند. خمیر دندان های حاوی سدیم لوریل سولفات نیز می توانند عاملی برای آفت های دهانی باشند. این صدمه می تواند از یک مسواک زدن شدید تا ضربه حین تمرینات ورزشی، انجام اعمال دندانپزشکی یا استفاده از دست دندان یا براکت ها و وسایل ارتودنسی متفاوت ایجاد شود. آفتوز پیچیده به شرایطی گفته می‌ شود که آفت ‌های ثابت دهان یا زخم‌ های مکرر دهان و ناحیه تناسلی، بدون داشتن سندرم بهجت به وجود می‌ آید.

افرادی که به‌صورت مکرر زخم‌های آفتی را تجربه می‌کنند، باید دراسرع‌وقت به دکتر دهان و دندان مراجعه کنند. دلیل آفت دهان، ناشناخته است، بااین‌حال تصور می‌شود که زخم، توسط یک یا ترکیبی از محرک‌های خارجی به وجود می‌آید. تقریباً ۴۰ درصد از افرادی که زخم را تجربه می‌کنند، سابقه خانوادگی این بیماری را دارند.

این زخم‌های دایره‌ای یا بیضی‌شکل یکی‌دو روز پیش از اینکه ایجاد شوند، احساس سوزن‎سوزن شدن یا سوزش ریزی را در محل ایجاد می‌کنند. شیوع آفْت در جوامع مختلف از ۶٪ تا ۶۶٪ گزارش شده و متوسط شیوع آن ۲۰٪ است. درمان آن اغلب علامتی است و برای رفع آن بیشتر از دهان‌شویه یا قطره استفاده می‌شود.

an example
{ "@context": "https://schema.org", "@graph": [ { "@type": "WebPage", "name": "Dr. Bonyanian Dental Clinic", "url": "https://drbonyanian.com/", "description": "Welcome to Dr. Bonyanian Dental Clinic in Tehran, offering expert dental care with a wide range of services from root canal therapy to cosmetic dentistry.", "inLanguage": "fa", "breadcrumb": { "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type": "ListItem", "position": 1, "name": "خانه", "item": "https://drbonyanian.com/" } ] }, "primaryImageOfPage": { "@type": "ImageObject", "url": "https://cdn.drbonyanian.com/uploads/2024/09/clinic-front.jpg", "caption": "نمای ورودی کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان" } }, { "@type": "Organization", "name": "کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان", "url": "https://drbonyanian.com/", "logo": "https://cdn.drbonyanian.com/uploads/2024/09/logo-full.svg", "description": "کلینیکی حرفه‌ای در تهران برای ارائه خدمات جامع دندانپزشکی با بهترین کیفیت.", "sameAs": [ "https://www.instagram.com/drbonyanian" ] }, { "@type": "Dentist", "name": "کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان", "url": "https://drbonyanian.com/", "telephone": "+9821885397020", "email": "info@drbonyanian.com", "address": { "@type": "PostalAddress", "streetAddress": "میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر (بخارست)، خیابان ششم غربی، پلاک ۲۲، واحد ۷", "addressLocality": "تهران", "addressRegion": "تهران", "addressCountry": "IR" }, "geo": { "@type": "GeoCoordinates", "latitude": "35.73132103298843", "longitude": "51.41890956824826" }, "openingHoursSpecification": [ { "@type": "OpeningHoursSpecification", "dayOfWeek": ["Saturday", "Sunday", "Monday", "Tuesday", "Wednesday"], "opens": "09:00", "closes": "20:00" }, { "@type": "OpeningHoursSpecification", "dayOfWeek": "Thursday", "opens": "09:00", "closes": "14:00" }, { "@type": "OpeningHoursSpecification", "dayOfWeek": "Friday", "closes": "00:00", "opens": "00:00" } ], "priceRange": "$$$", "contactPoint": { "@type": "ContactPoint", "telephone": "+9821885397020", "contactType": "نوبت‌دهی", "email": "info@drbonyanian.com", "availableLanguage": "Persian" }, "hasOfferCatalog": { "@type": "OfferCatalog", "name": "خدمات دندانپزشکی", "itemListElement": [ { "@type": "Offer", "itemOffered": { "@type": "Service", "name": "درمان ریشه (عصب‌کشی)", "description": "درمان حرفه‌ای برای رفع عفونت ریشه دندان.", "serviceType": "دندانپزشکی ترمیمی" }, "price": "8000000-15000000", "priceCurrency": "IRR" }, { "@type": "Offer", "itemOffered": { "@type": "Service", "name": "سفید کردن دندان", "description": "روشن کردن دندان‌ها برای لبخندی جذاب‌تر.", "serviceType": "دندانپزشکی زیبایی" }, "price": "3000000-6000000", "priceCurrency": "IRR" }, { "@type": "Offer", "itemOffered": { "@type": "Service", "name": "ایمپلنت دندان", "description": "جایگزینی دندان‌های از دست رفته با ایمپلنت‌های باکیفیت.", "serviceType": "جراحی دندان" }, "price": "20000000-35000000", "priceCurrency": "IRR" }, { "@type": "Offer", "itemOffered": { "@type": "Service", "name": "ارتودنسی", "description": "مرتب کردن دندان‌ها با بریس یا الاینر.", "serviceType": "دندانپزشکی اصلاحی" }, "price": "40000000-70000000", "priceCurrency": "IRR" }, { "@type": "Offer", "itemOffered": { "@type": "Service", "name": "ترمیم دندان", "description": "پر کردن و بازسازی دندان‌های آسیب‌دیده.", "serviceType": "دندانپزشکی ترمیمی" }, "price": "2000000-5000000", "priceCurrency": "IRR" }, { "@type": "Offer", "itemOffered": { "@type": "Service", "name": "کشیدن دندان", "description": "حذف دندان‌های مشکل‌دار به صورت ایمن.", "serviceType": "جراحی دندان" }, "price": "1000000-3000000", "priceCurrency": "IRR" }, { "@type": "Offer", "itemOffered": { "@type": "Service", "name": "پروتز دندان", "description": "دندان مصنوعی یا روکش برای جایگزینی دندان‌ها.", "serviceType": "دندانپزشکی ترمیمی" }, "price": "10000000-25000000", "priceCurrency": "IRR" }, { "@type": "Offer", "itemOffered": { "@type": "Service", "name": "جرم‌گیری دندان", "description": "تمیز کردن حرفه‌ای دندان‌ها برای جلوگیری از بیماری لثه.", "serviceType": "دندانپزشکی پیشگیرانه" }, "price": "1000000-2000000", "priceCurrency": "IRR" }, { "@type": "Offer", "itemOffered": { "@type": "Service", "name": "ونیر کامپوزیت", "description": "بهبود ظاهر دندان‌ها با روکش‌های کامپوزیتی.", "serviceType": "دندانپزشکی زیبایی" }, "price": "5000000-10000000", "priceCurrency": "IRR" }, { "@type": "Offer", "itemOffered": { "@type": "Service", "name": "جراحی لثه", "description": "درمان بیماری‌های پیشرفته لثه.", "serviceType": "جراحی دندان" }, "price": "10000000-20000000", "priceCurrency": "IRR" } ] } }, { "@type": "LocalBusiness", "name": "کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان", "url": "https://drbonyanian.com/", "image": "https://cdn.drbonyanian.com/uploads/2024/09/clinic-front.jpg", "address": { "@type": "PostalAddress", "streetAddress": "میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر (بخارست)، خیابان ششم غربی، پلاک ۲۲، واحد ۷", "addressLocality": "تهران", "addressRegion": "تهران", "addressCountry": "IR" }, "geo": { "@type": "GeoCoordinates", "latitude": "35.73132103298843", "longitude": "51.41890956824826" }, "telephone": "+9821885397020", "openingHours": "Sa-We 09:00-20:00, Th 09:00-14:00, Fr Closed" }, { "@type": "AggregateRating", "ratingValue": "4.8", "reviewCount": "85", "itemReviewed": { "@type": "Dentist", "name": "کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان" } }, { "@type": "Review", "reviewRating": { "@type": "Rating", "ratingValue": "5" }, "author": { "@type": "Person", "name": "سارا احمدی" }, "reviewBody": "خدمات عالی و پرسنل بسیار خوش‌برخورد! عصب‌کشیم بدون درد بود.", "itemReviewed": { "@type": "Dentist", "name": "کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان" } }, { "@type": "FAQPage", "mainEntity": [ { "@type": "Question", "name": "کلینیک دکتر بنیانیان چه خدماتی ارائه می‌دهد؟", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "ما خدماتی مثل عصب‌کشی، سفید کردن دندان، ایمپلنت، ارتودنسی، ترمیم دندان و جرم‌گیری ارائه می‌دهیم." } }, { "@type": "Question", "name": "چطور می‌توانم نوبت بگیرم؟", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "با شماره +9821885397020 تماس بگیرید یا از طریق ایمیل info@drbonyanian.com درخواست دهید." } }, { "@type": "Question", "name": "آیا خدمات با بیمه قابل پرداخت است؟", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "بله، برخی خدمات ما با بیمه‌های خاص قابل پرداخت است. لطفاً برای جزئیات تماس بگیرید." } } ] }, { "@type": "Person", "name": "دکتر نازنین بنیانیان", "jobTitle": "دندانپزشک", "worksFor": { "@type": "Organization", "name": "کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان" }, "description": "دندانپزشک متخصص با بیش از ۱۵ سال تجربه در ارائه خدمات حرفه‌ای." }, { "@type": "MedicalClinic", "name": "کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان", "medicalSpecialty": "Dentistry", "url": "https://drbonyanian.com/", "availableService": [ { "@type": "MedicalProcedure", "name": "درمان ریشه (عصب‌کشی)", "description": "درمان تخصصی برای رفع عفونت ریشه دندان." }, { "@type": "MedicalProcedure", "name": "سفید کردن دندان", "description": "روشن کردن دندان‌ها برای زیبایی بیشتر." }, { "@type": "MedicalProcedure", "name": "ایمپلنت دندان", "description": "جایگزینی دندان‌های از دست‌رفته." } ] }, { "@type": "Action", "name": "تماس برای نوبت‌دهی", "target": { "@type": "EntryPoint", "urlTemplate": "tel:+9821885397020", "actionPlatform": [ "https://schema.org/DesktopWebPlatform", "https://schema.org/MobileWebPlatform" ] }, "result": { "@type": "Service", "name": "نوبت دندانپزشکی" } } ]} {Dental clinic |Clinique dentaire |Zahnklinik |Clínica dental |Clinica dentale |Clínica dentária |Стоматологическая клиника |歯科クリニック |牙科诊所 |عیادة الأسنان |दंत चिकित्सालय |ডেন্টাল ক্লিনিক |Diş kliniği |Klinik gigi |ทันตกรรมคลินิก |Nha khoa |치과 클리닉 |Klinik gigi |दंतवैद्यकीय क्लिनिक |டெண்டல் கிளினிக் |دانٹل کلینک |Dental klinika |Odontologijos klinika |Зубна клініка |Diş klinikası |Stomatoloģiskā klīnika |Dental klinik |Tandkliniek |Klinika stomatologjike |Зубна клиника |Zobna klinika |Fogászati klinika |Klinik gigi |کلینیک دندانپزشکی} https://drbonyanian.com/mag/
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد